Ga naar de inhoud
Home » Winnende Powerball ticket van $2,04 miljard werd verkocht in Californië

Winnende Powerball ticket van $2,04 miljard werd verkocht in Californië

  • door

Maandag werd een record loterij jackpot ter waarde van $ 2,04 miljard gewonnen door iemand uit Amerika. De Amerikaanse Powerball loterij was gestegen naar record hoogte van meer als 2 miljard Dollar. Een enkele winnende ticket voor het record $ 2.04 miljard Powerball loterij jackpot werd verkocht in Altadena, Californië, loterij ambtenaren zei dinsdag, waardoor de gelukkige ticket houder de winnaar van de grootste loterij prijs ooit.

De California Lottery-website bevestigde dat het Powerball-ticket dat werd verkocht bij Joe’s Service Center in Altadena, Californië de enige winnaar was van de hoofdprijs. Het kaartje is gekocht in het centrum, dat zich in een buitenwijk van Los Angeles bevindt.

Omdat een van de beveiligingsprotocollen van de loterij extra tijd nodig had om te voltooien, werd de trekking van de record Powerball-jackpot van maandag enkele uren uitgesteld.

Vermont Lottery kondigde aan dat de trekking plaatsvond op dinsdag 24 oktober om 8.57 uur EST in Tallahassee, Florida. De verwachte jackpot van maandag van $ 1,9 miljard was al overtroffen toen de trekking plaatsvond.

Wat waren de winnende cijfers van deze Powerball trekking?

De geselecteerde winnende nummers zijn 10-33-41-47-56-Power 10.

Powerball-functionarissen schatten dat de kans om het winnende nummer te trekken 1 op 292,2 miljoen is. De trekking van 6 augustus begon echter met een jackpot van $20 miljoen; dit was de enige drie-winless maand van de geschiedenis van het spel.

$ 2 miljard kan worden verdiend door lijfrentebetalingen over 29 jaar te selecteren. Natuurlijk zou de winnaar een forfaitaire contante uitbetaling moeten kiezen die $ 997,6 miljoen kost, volgens Reuters.

Elke combinatie van vijf bijpassende ballen levert een speler een kleinere prijs op. Voor grotere prijzen moet de speler alle negen bijpassende ballen matchen. Het laatste rode Powerball-nummer bepaalt de jackpotwinnaar. Spelers moeten $2 tickets kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *