Ga naar de inhoud
Home » Duitsland loterij 6 aus 49

Duitsland loterij 6 aus 49

Wil je vanuit Belgie of Nederland graag meespelen met de Duitse lotto, dat kan tegenwoordig. Via Lottyfy of giantlottos kun je online officiële tickets kopen in 2023 die u vervolgens per mail ontvangt.

De Nationale lotto 6 aus 49 van de Oosterburen wordt veelal in de grensstreken gespeeld vanuit Belgie of Nederland. Net zoals je in een lokale sigarenwinkel in Duitsland kun je ook online meespelen via giantlottos of lottyfy.

Wat kost een lot voor de Duitse lotto?

Onderstaande twee aanbieders bieden loten aan. Deze kun je eenvoudig online aanschaffen. Zowel Lottyfy als Giantlottos zijn betrouwbare partijen waar wij wij al jarenlang mee samenwerken.


De populariteit van de Duitse Loterij


De populairste Duitse loterij is 6/49. Deze loterij heeft verreweg de meeste miljonairs opgeleverd in de afgelopen jaren. Ook veel online spelers van buiten Duitsland wonnen hier grote prijzen wat het n van de populairste loterijen voor spelers via internet maakt. Daar komt bij dat deze loterij niet alleen het hoofdspel kent maar ook nog eens drie extra bonusspellen waar je aan kunt deelnemen, namelijk Glcksspirale, Spiel 77 en Super 6.


Kunnen /spelen Belgen wel de Duitse loterij 6 aus 49?

Het is technisch mogelijk voor Belgen om deel te nemen aan deze Lotto, ook wel bekend als “Lotto 6 aus 49”, via online loterijplatforms die internationale tickets aanbieden. Deze platforms kopen fysieke loten in Duitsland namens de speler. Echter, het is minder gebruikelijk voor Belgen om de Lotto 6 aus 49 te spelen dan lokale loterijen zoals de Belgische Lotto, EuroMillions of Keno.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan deze relatief lage deelname:

  1. Bekendheid: De Belgische Lotto en EuroMillions zijn veel bekender in België en hebben een brede lokale basis.
  2. Toegankelijkheid: Hoewel online platforms het gemakkelijk maken om internationale loterijen te spelen, kiezen veel mensen er toch voor om lokale loterijen te spelen via fysieke verkooppunten zoals krantenwinkels.
  3. Wet- en Regelgeving: Hoewel het in veel gevallen legaal is om online loten te kopen voor internationale loterijen, zijn er mogelijk fiscale implicaties en andere regelgeving die mensen ontmoedigen om dit te doen.
  4. Lokale Voorkeur: Veel mensen hebben een voorkeur voor lokale loterijen vanwege de betrokkenheid bij lokale goede doelen of projecten.
  5. Valuta en Taal: De Duitse Lotto wordt gespeeld in euro’s, wat het gemakkelijker maakt voor Belgen om deel te nemen, maar de trekkingen en communicatie zijn meestal in het Duits, wat een barrière kan vormen.
  6. Odds en Uitbetalingen: Sommige mensen vergelijken de kansen en uitbetalingen van verschillende loterijen voordat ze besluiten om deel te nemen. De Lotto heeft andere kansen en prijsstructuren in vergelijking met Belgische loterijen, wat een factor kan zijn in de keuze van een speler.
  7. Belasting: In België zijn loterijwinsten meestal belastingvrij, maar dit is niet altijd het geval voor internationale loterijen. Spelers moeten mogelijk belasting betalen in het land waar de loterij is georganiseerd, wat een afschrikkende factor kan zijn.

Uitslagen op woensdag en zaterdag

De Duitsers staan bekend om hun stiptheid en dat geldt ook voor de Duitse Lotto. De trekking vindt iedere woensdag en zaterdag plaats, precies om 19.25 uur. Zorg er dus voor dat je op tijd je favoriete rijtje hebt ingevuld en je deelname hebt afgerond, om een teleurstelling te voorkomen. Wanneer je een account aanmaakt om automatisch mee te spelen mis je nooit meer een trekking en maak je dus steeds weer kans op de geweldige prijzen.

Wat was het doel van deze lotto?

De Duitse Lotto werd opgericht met het doel om niet alleen entertainment te bieden, maar ook om bij te dragen aan het maatschappelijk welzijn. Net zoals Spiel9 en Eurojackpot.

Regelgevend Kader
De Duitse federale en deelstaatregeringen reguleren de lotto, en een aanzienlijk deel van de inkomsten is wettelijk verplicht om te worden uitgekeerd aan goede doelen.


Conclusie

Ondanks dat de Duitse Lotto een van de grootste in Europa is kun je al voor een klein bedrag een gokje wagen. Wil je met n rijtje geluksnummers meespelen dan kan dat al vanaf 1 euro per trekking. Je kunt natuurlijk ook meespelen met de bonus spellen om je winkans te vergroten. Hiervoor betaal je een toeslag op de basisprijs per rijtje.