Meteen naar de inhoud
Home » Euromillions my bonus uit Belgie

Euromillions my bonus uit Belgie

Wat is EuroMillions? EuroMillions is een trekkingsspel van de Nationale Loterij dat samenwerkt met de loterijen van andere Europese landen: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. Elke dinsdag en vrijdag worden 5 van de 50 nummers en 2 van de 12 sterren getrokken. De spelers moeten deze winnende combinatie zien te vinden.

My Bonus is een Belgische, onafhankelijke trekking die tijdens de EuroMillions-trekkingen georganiseerd wordt door de Nationale Loterij. Het doel van My Bonus is om te garanderen dat meer Belgische spelers winnen. Goed nieuws: jouw deelname aan My Bonus maakt 100% deel uit van jouw deelname aan het EuroMillions spel in Belgie.

Hoeveel kan je winnen bij de Belgische Euromillions?

Er kunnen elke week 600 Belgische spelers in de prijzen vallen, 200 op dinsdag en ruim 400 op vrijdagEr zijn zo diverse extra geldprijzen te winnen dankzij de “My Bonus”-codes. Meerdere keren per jaar winnen duizenden spelers. Met de speciale my bonus trekkingen, bovenop de normale EuroMillions-Jackpot, zal een Belgische winnaar maar liefst 1 miljoen euro winnen. Dit is een extra prijs speciaal voor Belgische spelers. Dat gaat als volgt in zijn werk: indien er onder de 25 Europese winnaars geen Belgische winnaar is, geeft de Nationale Loterij er een speciale code aan toe. Die speciale trekkingen zullen worden aangekondigd via de diverse kanalen. Dus zelfs als je geen enkel cijfer goed hebt geraden met de EuroMillions kun je toch in de prijzen vallen dankzij je “My Bonus”

Deze 7/3/2023 is de Jackpot van € 144.966.361 gewonnen door een speler in België! Je moest de nummers 11-13-24-35-50 en de sterren 6-11 aanduiden om de Jackpot te winnen.

Hoe kan ik deelnemen aan de Euromillions?

Om deel te kunnen nemen aan My Bonus hoef je alleen maar mee te doen met de EuroMillions. Je speelt dan automatisch mee en maakt kans op de extra geldprijzen.

Speel EuroMillions
Voor elke EuroMillions-combinatie van 2,50 euro die u speelt, ontvangt u automatisch 1 unieke “My Bonus”-code. Elke gespeelde combinatie levert dus een “My Bonus”-code op. Hoe meer je speelt, hoe meer codes je hebt en hoe meer kans je maakt om met My Bonus te winnen.

Als je met een meervoudig formulier speelt is het principe hetzelfde. Met een combinatie per deelneming, dus met een meervoudig formulier, het u evenveel codes als aantal gespeelde combinaties.

Deze codes worden automatisch en willekeurig door een computer gegenereerd bij de validatie van het spel. Je kunt ze dus niet zelf kiezen.

Hoe speel je met het enkelvoudige EuroMillions-formulier?

Per rooster kan je minimaal een en maximaal zes roosters invullen, waarbij je vijf nummers en twee sterren kunt aankruisen. Je kunt spelen voor 1, 2, 4, 6, 8 of 10 opeenvolgende trekkingen. Dat geldt ook voor de Joker+.

Voor ieder ingevuld rooster betaal je 2,50. Voor elke gespeelde combinatie wordt automatisch een code toegekend voor de Belgische elektronische trekking “My Bonus” met extra loten die gegarandeerd prijzen opleveren.

Hoe speel je met het meervoudige EuroMillions-formulier?

Op een meervoudig EuroMillions-formulier kun je tot tien nummers en twaalf sterren aankruisen. Je kan meespelen voor 1, 2, 4, 6, 8 of 10 opeenvolgende trekkingen. Je kunt ook een kans wagen met Joker+.
Jouw inzetbedrag hangt af van het aantal nummers en het aantal sterren dat je aankruist. Voor elke gespeelde combinatie wordt automatisch een code toegekend voor de Belgische elektronische trekking “My Bonus” met bijkomende loten waar gegarandeerd prijzen op vallen.

Wat is Multi Quick Pick?

Met een Multi Quick Pick kun je een week lang met EuroMillions, Lotto én met Joker+ spelen. Er zijn verschillende pakketten waarbij je tot acht trekkingen deel kunt nemen met slechts een enkele validatie met een inzetbedrag van 10 a 30 euro.

Wat is de My Bonus code?

Met de My Bonus code neem je automatisch deel aan de elektronische trekkingen, die plaatsvinden in Belgie« en waarmee je elke week winsten in de wacht kunt slepen. Het is een elektronische trekking die wordt gehouden bij de EuroMillions-trekking en wordt georganiseerd door de Nationale Loterij, uitsluitend en alleen voor de Belgische spelers.

De winsten:
200 spelers winnen 500 op dinsdag
400 spelers winnen 500 op vrijdag
Meerderde keren per jaar duizenden winnaars van € 10

Wat betekenen de My Bonus codes op mijn EuroMillions spelticket/spelgeschiedenis?
Voor elk gespeeld EuroMillions-rooster wordt door de Nationale Loterij willekeurig een unieke code bepaald die jou op je spelticket wordt meegedeeld. De e-lotto-spelers vinden die code terug in hun spelhistoriek. Indien je meerdere roosters hebt gespeeld, zal een reeks van codes op je spelticket staat.
Is de My Bonus code ook van nut voor de Euromillions-trekkingen op Europees niveau?
Ja! Elk jaar worden er ook 25 Europese winnaars aangewezen die 1 miljoen winnen. Dit is bij verschillende speciale EuroMillions Miljonairs-trekkingen, bovenop het jackpotbedrag.

Hoe zet je de Joker + in?

Selecteer een van de voorgestelde combinaties door het vakje ervoor aan te vinken. Een speler kan tot 4 Joker + combinaties aanvinken. Klik op “Nieuw nr. om een ander Joker + nummer te krijgen. Voor elk nummer kan je een sterrenbeeld naar keuze selecteren.

Liever geen Joker + spelen? Dat kan natuurlijk ook. Vink dan geen enkele Joker + combinatie aan.

8. Vergeet je niet aan te melden!
Voordat je verder kan moet je je, uiteraard, wel aanmelden. Het registreren op een site waar EuroMillions gespeeld wordt is natuurlijk een vereiste. Als je speellimieten de waarde van dit bulletin niet toelaten, moet je je bulletin eerst aanpassen.

9. Check check, dubbel check!
Roosters volledig ingevuld en is alles naar tevredenheid? Klik dan op “Ga verder”. Je ziet vervolgens een overzicht met alle gegevens van je formulier: je Euro Millions-nummers en -sterren, je eventuele Joker + combinaties, het aantal trekkingen, de datum van de eerstvolgende trekking en het totale bedrag dat je dient te betalen.

10. Klaar om te spelen!
Heb je alle stappen door lopen dan zie je het laatste scherm alle gegevens van je bulletin. Je kunt deze uitprinten en eventueel bewaren. Ook kun je het bulletin online bewaren, dit doe je door te kiezen voor de optie ‘Bewaar dit bulletins bij mijn favoriete bulletins’. Ook kun je ervoor kiezen om automatisch op de hoogte te worden gebracht van de trekkingsresultaten. Ga dan op de website naar ‘Mijn speelrekening’, klik en op ‘E-news en berichten’ en kies vervolgens welke resultaten je wilt ontvangen.

Wist je trouwens dat het ook mogelijk is meer dan 5 nummers en 2 sterren per rooster te kiezen?Als je dat wilt klik op je op ‘Meervoudig’. Bovenaan ieder rooster kun je dan aangeven hoeveel nummers en sterren je wilt selecteren.
De verschillende combinaties staan online (met prijs) aangegeven:

5 nummers en 3 sterren: 6
5 nummers en 4 sterren: 12
5 nummers en 5 sterren: 20
5 nummers en 6 sterren: 30
5 nummers en 7 sterren: 42
5 nummers en 8 sterren: 56
5 nummers en 9 sterren: 72
5 nummers en10 sterren: 90
6 nummers en 2 sterren: 12
6 nummers en 3 sterren: 36
6 nummers en 4 sterren: 72
7 nummers en 2 sterren: 42

Je hebt een groter winkans als je meer nummers en sterren speelt. Maar de prijs die je betaald voor je bulletin stijgt dan uiteraard ook.

Een grotere winkans heb je ook als je in een groep speelt, vraag hiervoor meer informatie bij je directe verkooppunt.

Hoeveel kost een EuroMillions-spelcombinatie?

Met een enkelvoudig formulier kost een combinatie van 5 nummers en 2 sterren. Dit is inclusief de automatische deelname ter waarde van € 0,30. De code voor het spel My Bonus komt er automatisch bij als je een spelcombinatie (een rooster) speelt.

Hoeveel bedraagt de minimum EuroMillions-Jackpot?
Het minimumbedrag van de Jackpot bedraagt 17.000.000, voor zowel de trekking van dinsdag als de trekking van vrijdag. Wanneer er geen winnaar uitkomt stijgt de Jackpot voor de volgende trekking. De Jackpot kan dus heel hoog oplopen.

Kan de Jackpot eindeloos blijven stijgen?
Nee, zolang er geen winnaar is in rang 1, stijgt de Jackpot bij elke trekking. Toch bestaat er een maximumbedrag voor de Jackpot, oftewel een plafondbedrag, dat momenteel op 190.000.000 staat.
Zodra het bedrag van 190.000.000 bereikt is wordt het gedeelte van de Jackpot dat dit maximumbedrag overschrijdt toegewezen aan de eerste lagere rang die minstens een winnaar bevat.
Als er vijf keer achter elkaar 190.000.000 in de Jackpot zit en er komt weer geen winnaar in de eerste rang, wordt de Jackpot verdeeld onder de winnaar(s) van de rang waarvoor minstens een winnaar is bij die vijfde trekking. In dat geval wordt de winst aan die rang toegevoegd.
Hoe wordt het Jackpotbedrag berekend?
De helft van alle geregistreerde inzetbedragen zijn bestemd voor de winstbedragen van de desbetreffende trekking en voor een fonds.
De allereerste Jackpot van een EuroMillions-speelcyclus bevat altijd een startbedrag van 17.000.000. Uit het Reservefonds wordt het bedrag geput dat vereist is om de 17.000.000 te bereiken.

Aantal trekkingen in de cyclus % toegekend rang 1 % toegekend aan Boosterfonds
Van trekking 1 tot en met 6 43,20% 4,8%
Van trekking 7 tot aan de laatste trekking van de cyclus 27% 21%
Uitzondering: bij de uitzonderlijke trekkingen en de trekkingen uit dezelfde cyclus 27% 21%

Hoeveel win je met EuroMillions?

De winstbedragen worden gespreid over dertien rangen. Wanneer je twee winnende nummers hebt aangekruist, ben je al een winnaar. De Jackpot wordt toegekend aan de winnaars van rang 1. Dit zijn alle spelers die de 5 juiste nummers en de 2 correcte sterren hebben aangekruist. De Jackpot wordt gelijk verdeeld onder de winnaars met de juiste combinatie.

Hoeveel verschillende types EuroMillions-spelformulieren bestaan er?
Je kan EuroMillions spelen met twee soorten spelformulieren. Het klassieke EuroMillions-formulier is het enkelvoudig formulier. Op dit formulier kan je tot zes roosters invullen. De prijs per rooster bedraagt 2,50. Het meervoudige formulier. Met dit formulier kan je tot 10 nummers of 12 sterren aankruisen.
Uit hoeveel nummers en sterren wordt de winnende combinatie bij loting getrokken?
Bij de trekking worden 5 nummers getrokken uit 50 ballen die genummerd zijn van 1 tot 50 en worden 2 sterren getrokken uit 12 ballen die genummerd zijn van 1 tot 12.

Waar kan ik het bedrag van de volgende EuroMillions-Jackpot raadplegen?
Je kunt dit vinden op de schermen van de verkooppunten van de Nationale Loterij. Je kunt je ook inschrijven op de EuroMillions-nieuwsbrief om bij elke trekking op de hoogte te worden gehouden van de grootte van de Jackpot.

Hoe kan ik opnieuw spelen met dezelfde spelcombinaties als degene die op mijn spelticket staan?

Wanneer je in een verkooppunt van de Nationale Loterij je lot laat nakijken of er prijzen op zijn gevallen, dan heeft u de mogelijkheid om opnieuw een kans te wagen met dezelfde spelcombinaties als degene die op je spelticket staan. Het aantal spelcombinaties, de gekozen nummers en de gekozen sterren, het aantal trekkingen en de Joker+-combinaties zijn dan identiek aan wat er op het oorspronkelijke spelticket staat. Dit wordt “Replay” genoemd en kan per spelticket slechts een keer worden toegepast.
Laat bij het checken weten of je gebruik wil maken van de Replay-mogelijkheid. Het Replay-systeem geldt voor alle EuroMillions-speltickets, dus zowel voor enkelvoudige als voor meervoudige formulieren.
Let op, de Replay-functie is slechts een week beschikbaar (dus twee trekkingen), te rekenen vanaf de trekkingsdatum die op het spelticket wordt vermeld.

Op welke tijdstippen kan je je spelcombinaties laten valideren om aan een EuroMillions-trekking deel te nemen?

In het dichtstbijzijnde verkooppunt van de Nationale Loterij: 7 dagen per week, 24 uur per dag*. Uiteraard is dit afhankelijk van de openingsuren van de verkooppunten. Sommige verkooppunten zijn ook s nachts of op zondag open (tankstations, nachtwinkels).

Krijg ik winnaarsbegeleiding voor als EuroMillions winnaars?

Mevrouw Vermoere, woordvoerster van Nationale Loterij waar EuroMillions in België onder valt, geeft aan dat het geld niet zomaar gestort wordt. Alle winnaars krijgen zogeheten “winnaarsbegeleiding”, waarin zij advies krijgen wat er met het geld gedaan kan worden en hoe dit het beste bewaard kan worden.

Volgens haar kan België zich wel een “gelukslandje” noemen. Dit komt omdat sinds EuroMillions in 2004 wordt georganiseerd er al 35 Belgische winnaars van de jackpot zijn geweest. En dat zelfs terwijl België het statistisch gezien minder goed zou moeten doen. Dit komt omdat België een relatief klein landje is met minder inwoners, waardoor er ook minder spelcombinaties mogelijk zijn. België staat op de vijfde plaats van winnende landen bij EuroMillions.