Meteen naar de inhoud
Home » Eurojackpot Belgie

Eurojackpot Belgie

Speel nu mee met de grootste loterij van Europa de Eurojackpot. Naast de Euromillions is de Eurojackpot ook een graag gespeelde lotto met geldprijzen van maximaal 120 miljoen euro. De jackpot is in 2023 verhoogt van 90 naar 120 miljoen euro. Officieel is de Eurojackpot niet vertegenwoordigd in Belgie, dit is alleen in de Euromillions, maar online kun je natuurlijk wel officiële loten aanschaffen.

Koop nu in 2023 een Eurojackpot lot online + ontvang er 1 gratis!

Wat is de Eurojackpot?

Eurojackpot is een spel waarbij je elke week de jackpot kunt van maximaal 120 miljoen kunt winnen. Er zijn twee wekelijks trekkingen en als de jackpot niet valt loopt deze verder op. Eigenlijk hetzelfde spelsysteem als bij de Euromillions in Belgie. De landen die deelnemen zijn anders als bij de Euromillions. Het enige land wat zowel de Euromillions als Eurojackpot organiseert is Spanje. De deelnemende landen zijn verder:

 1. Duitsland
 2. Nederland
 3. Spanje
 4. Italië
 5. Finland
 6. Denemarken
 7. Slovenië
 8. Estland
 9. Letland
 10. Litouwen
 11. Noorwegen
 12. Zweden
 13. IJsland
 14. Kroatië
 15. Hongarije
 16. Slowakije
 17. Tsjechië
 18. Polen

Hoe speel ik de Eurojackpot?

Je kiest eerst 5 nummers van 1 tot 50, daarna kies je 2 bonusnummers van 1 tot 10. Heb je alle nummers goed gekozen in de trekking? Dan heb je de jackpot gewonnen!

Wat kost een lot voor de Eurojackpot?

Een lost slechts € 4,99 online. In Nederland koop je een lot voor € 2,- hiervoor moet je wel naar de winkel toe gaan om een lot te kopen. Voor slechts 4,99 koop je dus online een lot zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft.

Eenmalige actie voor nieuwe aanmeldingen: voor 4,99 ontvang je nu twee loten. Een lot dus gratis.

De Eurojackpot is officieel niet gevestigd in Belgie maar wel bijvoorbeeld in Nederland of Duitsland. Vaak kiest een land voor of de Euromillions of de Eurojackpot als officiele loterij. Belgie heeft hierbij gekozen voor de Eurommillions maar Nederland heeft bijvoorbeeld gekozen voor de Eurojackpot. Daarom is het mogelijk om officiele loten voor de Eurojackpot te kopen in lokale kantoren in Nederland. Online kun je zowel loten voor de Euromillions als Eurojackpot kopen. Beiden zijn de grootste europese loterijen van 2023.

Alles over de trekkingen en uitslagen

Elke dinsdag en vrijdag worden de EuroJackpot winnende getallen getrokken en bepaald in Helsinki (Finland) rond 20.00 uur. Direct na de trekking ontvangt u een automatische e-mailmelding van Giantlotto om u te vertellen welke getallen getrokken zijn.

Veelgestelde vragen over Europese loterij

Onderstaand de meest gestelde vragen over de Eurojackpot

Wat is de kans om te winnen bij Eurojackpot?

De kans op het winnen van de hoofdprijs (klasse 1) in de Euro-loterij is 1: 139.838.160. De kans om de laagste klasse (klasse 12) te winnen is 1:49.

Welke landen doen mee aan de Eurojackpot?

De landen Denemarken, Duitsland, Finland, Italië, IJsland, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Hongarije doen mee aan de Eurojackpot.

Wanneer zijn de trekkingen en uitslagen?

De Eurojackpot-resultaten worden elke dinsdag en vrijdag rond 22:00 uur vrijgegeven. De jackpot kan oplopen tot €120 miljoen en staat nu op €10 miljoen. Eurojackpot heeft een lange geschiedenis. Oorspronkelijk niet begonnen in België, maar toch is het uitgegroeid tot veel deelnemende landen in heel Europa. De Eurojackpot is een loterij die sinds maart 2012 loopt. Het is onderdeel van de Nederlandse Loterij en is een internationaal spel. De loterij is aanzienlijk gegroeid sinds de oprichting in 2012, toen deze voor het eerst werd gespeeld.

De Eurojackpot is een loterij die elke vrijdag plaatsvindt in alle deelnemende Europese landen.
Eurojackpot is een loterijspel dat in 16 verschillende landen wordt gespeeld. Voor $ 2 kun je spelen en mogelijk de jackpot winnen, die kan oplopen tot 90 miljoen euro. Elke vrijdagavond vindt de loting voor de nummers plaats en rond 22.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

De trekking gebeurt op een speciale manier. Er worden twee machines gebruikt. De eerste machine heeft 50 ballen en er worden er 5 getrokken. Vervolgens worden er 2 ballen getrokken uit de tweede machine, die 10 ballen bevat.

Aan welke goede doelen wordt gedoneerd?

19 goede doelen werken via de Eurojackpot op het gebied van volksgezondheid, maatschappelijk welzijn, cultuur en sport. Het is onderdeel van de Lotto en zamelt geld in voor deze goede doelen.

Historische feiten en data

Juni 2011 – De overeenkomst om EuroJackpot te lanceren wordt ondertekend in Helsinki. Maart 2012, datum van de eerste EuroJackpot-trekking. Denemarken, Finland, Duitsland, Nederland en Slovenië namen deel. Twee weken later voegde Italië zich bij hen.
Juni 2012 – Spanje voegt zich bij de groep van deelnemende landen.
Augustus 2012 – Besloten dat de jackpot in totaal 12 keer zal rollen voordat hij gedwongen wordt te winnen. Het gebeurde en de prijs ging naar een nieuw niveau.
Februari 2013 – Zes landen doen mee aan EuroJackpot: Kroatië, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden. Bovendien is de doorrollimiet verwijderd en worden jackpots doorgeschoven tot een maximum van € 90 miljoen.
Oktober 2014 – Extra Euro-nummers verhoogd van 8 naar 10. Ook Tsjechië en Hongarije deden mee aan het loterijspel.
Oktober 2015 – Slowakije doet mee en brengt het totaal aantal deelnemende landen op 17.
September 2017 – Polen sluit zich aan bij EuroJackpot.
Maart 2022 – plafond verhoogd van 90 miljoen EUR naar 120 miljoen EUR.