Ga naar de inhoud
Home » Eurojackpot loterij samen met 18 landen

Eurojackpot loterij samen met 18 landen

Eurojackpot is naast de Euromillions de grootste loterij van Europa. Vanuit 18 verschillende landen wordt deze officieel verkocht. In Belgie heeft Eurojackpot geen locatie en daarom wordt deze loterij niet hier gepromoot. Nederland behoord daarentegen wel tot de deelnemende landen waar de Eurojackpot officieel wordt gespeeld.

Eurojackpot Belgie

De Eurojackpot loterij wordt officieel niet in Belgie gespeeld. Er is destijds gekozen voor collega de Euromillions, een soortgelijke europese loterij. Ondanks dat deze niet officieel wordt gespeeld in Belgie kun je natuurlijk wel gewoon loten kopen. Vanuit Belgie kun je daarom alleen online deelnemen of via een officieel verkooppunt in Nederland.

Hoe koop ik loten voor Eurojackpot?

Er zijn eigenlijk twee opties voor het kopen van Eurojackpot loten die wij hier verder toelichten:

Online lot aanschaffen

Koop een lot via Giantlottos. Nieuwe klanten ontvangen nu het tweede lot gratis. De trekkingen zijn op dinsdag en vrijdag. Veel succes toegewenst.

Prijs lot is 4,55

Bezoekje aan Nederland

lot kopen in winkel

In Nederland kun je bij iedere boekenhandel en de meeste supermarkten een lot kopen. Bijvoorbeeld een primera of Bruma.

Beoordeling Eurojackpot

Wij van Euroloterij zijn erg enthousiast over deze loterij aangezien de inleg laag is, een betrouwbare partij is en de win kans een stuk groter als bij andere grote loterijen. Bovendien kun je het twee keer per week spelen en zijn de hoofdprijzen ook erg aantrekkelijk. Om de loterij populair te houden hebben ze in 2023 ook nog de maximale jackpot verhoogt van 90 naar 120 miljoen.

Waar koop ik Eurojackpot lot?

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Belgie of andere landen een Eurojackpot lot te kopen. Zo kun je in Nederland een lot kopen in een tijdschriftenwinkel als een Bruna of Primera, zie hier de verkooppunten.

Mocht je graag direct een lot willen hebben en niet naar Nederland willen gaan alleen voor een lot, dan kun je deze ook online aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld via Giantlottos. Deze aanbieder bieden loten aan van de Eurojackpot van de trekkingen op dinsdag en vrijdag.

Wat is de Eurojackpot?

Je kan vanaf de hele wereld meedoen met een van de grootste loterijen van Europa de Eurojackpot. Naast de Euromillions is de Eurojackpot ook een graag gespeelde lotto met geldprijzen van maximaal 120 miljoen euro. De jackpot is in 2023 verhoogt van 90 naar 120 miljoen euro.

Eurojackpot is een spel waarbij je elke week de jackpot kunt van maximaal 120 miljoen kunt winnen. Er zijn twee wekelijks trekkingen en als de jackpot niet valt loopt deze verder op. Eigenlijk hetzelfde spelsysteem als bij de Euromillions in Belgie. De landen die deelnemen zijn anders als bij de Euromillions. Het enige land wat zowel de Euromillions als Eurojackpot organiseert is Spanje.

trekking van 2 extra ballen
officieel lot eurojackpot

Wil je graag toch een fysiek lot en ben je toevallig toch in Nederland. Bekijk hier de locaties in Nederland om dit bij een Primera bijvoorbeeld aan te schaffen. Wij hebben gecontroleerd en tevens geconstateerd dat alle Primera’s in Nederland de loten verkopen.

Uitslagen Eurojackpot

Elke dinsdag en vrijdag worden de huidige winnende nummers van EuroJackpot rond 20.00 uur in Helsinki bekendgemaakt. Onmiddellijk nadat de trekking is gesloten, ontvangt u een geautomatiseerde e-mailmelding van ons om u te laten weten hoe het met uw EuroJackpot-ticket gaat. Ben jij een van de gelukkigen?​​ De prijs van het EuroJackpot loterij lot is precies 4,99 euro.

In elke inzetkolom kun je kiezen uit 5 van de 50 reguliere lotnummers en 2 van de 12 euronummers, extra nummers voor de Europese loterij. Met elke tip maak je kans op een jackpot van minimaal € 10 miljoen (maximale jackpot: € 120 miljoen). Als je alle zeven winnende nummers hebt, is EuroJackpot van jou of maak kans voor de andere prijscategorieën.

Hoeveel nummers mag ik kiezen

Je kiest eerst 5 nummers van 1 tot 50, daarna kies je 2 bonusnummers van 1 tot 10. Heb je alle nummers goed gekozen in de trekking? Dan heb je de jackpot gewonnen!

formulier eurojackpot online

Wat kost een lot voor de Eurojackpot?

Een lot tussen de € 3,50 en € 4,99 online. In Nederland koop je een lot voor € 2,- hiervoor moet je wel naar de winkel toe gaan om een lot te kopen. Voor slechts 3,50 koop je dus online een lot zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft.

Dinsdag en vrijdag de uitslag


Veelgestelden vragen over Europese loterij

Onderstaand de meest gestelde vragen over de Eurojackpot

Wat is de kans om te winnen bij Eurojackpot?

De kans op het winnen van de hoofdprijs (klasse 1) in de Euro-loterij is 1: 139.838.160. De kans om de laagste klasse (klasse 12) te winnen is 1:49.

Welke landen doen mee aan de Eurojackpot?

In totaal 18 landen, dit zijn: Denemarken, Duitsland, Finland, Italië, IJsland, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Hongarije doen mee aan de Eurojackpot.

Aan welke goede doelen wordt gedoneerd?

19 goede doelen werken via de Eurojackpot op het gebied van volksgezondheid, maatschappelijk welzijn, cultuur en sport. Het is onderdeel van de Lotto en zamelt geld in voor deze goede doelen.