Ga naar de inhoud
Home » Viking Lotto

Viking Lotto

Vikinglotto is een internationale loterij die in meerdere landen in de Scandinavische en Baltische regio wordt gespeeld. Het is een alliantie van negen landen die meedoen zoals naast Belgie ook in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Estland en Slovenië.

viking wins big jackpot and is happy

Hoe speel ik de Viking lotto?

Bij Vikinglotto kiezen spelers een reeks getallen uit een reeks getallen en een extra Vikingnummer. De trekking wordt meestal wekelijks gedaan en spelers moeten de juiste combinatie van reguliere en Viking-nummers hebben om de jackpot te winnen.

De opzet van Vikinglotto kan enigszins variëren, afhankelijk van het deelnemende land, maar het algemene doel is om een ​​specifieke reeks getallen correct te raden om een ​​prijs te winnen. Er zijn meerdere prijscategorieën en het winnen van meer nummers en Viking-nummers leidt tot hogere prijzen.

Virgin Lotto is populair vanwege zijn internationaliteit en de kans om grote prijzen te winnen. Spelers in deelnemende landen kopen loten in de hoop te worden verloot om prijzen te winnen. In de loop der jaren zijn er verschillende aanpassingen geweest aan de Vikinglotto, inclusief het toevoegen van nieuwe prijscategorieën en het wijzigen van de regels om grotere jackpots mogelijk te maken.

Geschiedenis en Oorsprong

De Vikinglotto werd gelanceerd in 1993 en was daarmee de eerste multi-nationale loterij in Europa. Het doel was om de ticketverkoop in de deelnemende landen te stimuleren en tegelijkertijd grotere jackpots aan te bieden dan wat mogelijk zou zijn met alleen nationale loterijen.

vikingen vieren overwinning en strijden voor de jackpot van de lotto

Trekking

De trekking vindt elke woensdag plaats. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van het land. De resultaten worden live uitgezonden in enkele landen en zijn online te vinden direct na de trekking.

Jackpots en Prijzen

  • Minimum Jackpot: €3 miljoen
  • Maximum Jackpot: Er is geen limiet, maar de jackpot wordt meestal rond de €35 miljoen gewonnen.
  • Overige Prijzen: Er zijn ook lagere prijscategorieën, afhankelijk van het aantal correcte nummers.

De belasting op winsten verschilt per land. In sommige landen zijn loterijwinsten volledig vrijgesteld van belasting, terwijl anderen een bepaald percentage inhouden.

Kans op winnen

De kans op het winnen van de Vikinglotto-jackpot is ongeveer 1 op 98.172.096. De kansen verbeteren aanzienlijk voor lagere prijscategorieën.

Goede Doelen

Een van de unieke aspecten van de Vikinglotto is dat een aanzienlijk deel van de opbrengsten naar goede doelen gaat in elk deelnemend land. Dit is een belangrijk verkoopargument en iets dat veel spelers aanspreekt.

Conclusie van de vikingen lotto

Wij vinden het thema erg interessant. Verder is de loterij eenvoudig en niet echt vernieuwend.

Wij hopen wel dat dit uitgebreide overzicht je voorziet van de gedetailleerde informatie die je zoekt. Als je nog meer vragen hebt of extra details wilt, voel je vrij om te vragen.