Ga naar de inhoud
Home » Wordt mijn loterij winst belast?

Wordt mijn loterij winst belast?

Hoeveel loterij (kansspel)belasting moet je in Belgie betalen als je de EuroMillions wint of een andere Europese loterij? Het antwoord hierop hangt af van de betreffende loterij waar je aan deelneemt. Speel je bijvoorbeeld mee met een Belgische loterij als de Lotto of Euromillions Belgie dan wordt je winst niet belast. Dit geld voor alle kas- en trekkingspelen in Belgie. Je hoeft dus niks af te staan aan de fiscus. De prijzen die je wint zijn dus netto.

Moet je belasting betalen op euromillions winst?

Hoeveel belasting betaal je over EuroMillions winsten in 2023? Het antwoord is eenvoudig namelijk helemaal niks. Je hoeft dus geen belasting te betalen over je winst. Als u € 10.000 of meer wint, ontvangt u automatisch een Winstcertificaat van de Nationale Loterij dat bewijst dat het geld is gewonnen door mee te doen aan de Nationale Loterij.

Hoeveel en waar belasting betaal ik?

Speel je daarentegen mee met bijvoorbeeld de Eurojackpot of een andere buitenlandse loterij en je wint hier een grote geldprijs dan betaal je kansspelbelasting in het betreffende land.

Bedragen gewonnen door het spelen van de nationale loterij zijn belastingvrij in België. Je hoeft dus geen belasting te betalen over je winst.

prijzen hoger dan 10.000 euro

Als u € 10.000 of meer wint, ontvangt u automatisch een Winstcertificaat van de Nationale Loterij dat bewijst dat het geld is gewonnen door mee te doen aan de Nationale Loterij.

U kunt echter worden belast voor het gebruik van uw winst. Als u bijvoorbeeld uw winst op een spaarrekening stort, wordt u niet belast over het bedrag dat u wint, maar over de opgebouwde bankrente over dat bedrag.