Ga naar de inhoud
Home » Winnaar EuroMillions Meulebeke wint 2,4 miljoen euro

Winnaar EuroMillions Meulebeke wint 2,4 miljoen euro

In de Belgische plaats Meulebeke heeft een speler van de loterij EuroMillions een bedrag gewonnen van 2,4 miljoen euro. De winnaar kocht het lot in de plaatselijke vestiging van Boekhandel Scribo. Dit is de tweede winnaar van de Europese loterij in korte tijd in België.

De prijs was gevallen op het lot bij de trekking van 11 december jl. De winnaar, die anoniem wil blijven, geeft aan dat die voor een klein bedrag meespeelt bij meerdere loterijen, waaronder EuroMillions.

Vijf getallen en een ster

De winnende speler geeft aan fan te zijn van de spelen van Nationale Loterij, waar EuroMillions in België onder valt. Hij doet twee keer per week mee via de plaatselijke kiosk met EuroMillions, Lotto en Win for Life. Voorheen had hij nog nooit een prijs gewonnen bij een van de loterijen.

Bij EuroMillions moet je een aantal getallen aanvinken waarmee je mee wilt doen. Hiervan had de Meulebekenaar er vijf van de zes goed, plus een van de sterren. Hiermee won de speler een exact bedrag van 2.364.169 euro, een slordig 2,4 miljoen euro.

Geen groene vingers

Omdat de winnaar anoniem wil blijven werd er een symbolische cheque uitgereikt aan de familie die eigenaar is van de Boekhandel Scribo waar het lot was gekocht. Volgens Nationale Loterij is dit de grootste winst die ooit is gevallen sinds de boekhandel samenwerkt met de loterij. Hiervoor was de grootste winnaar een bedrag van ‘slechts’ 32 duizend euro, gewonnen in de Lotto in 2014.

Wat de winnaar met het gewonnen geld gaat weet deze nog zelf niet eens. In een interview laat de speler weten dat hij/zij in ieder geval niet meer in de tuin gaat werken. Volgens eigen zeggen is de winnaar echt een stadsmens en heeft deze daarom geen groene vingers. Wel weet de winnaar dat hij/zij een deel gaat gebruiken om te schenken aan de familie en een deel om opzij te schuiven voor tijdens het pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *