Ga naar de inhoud
Home » Recordjackpot Euromillions 142 miljoen wordt gewonnen in Belgie

Recordjackpot Euromillions 142 miljoen wordt gewonnen in Belgie

Een Belgische EuroMillions-deelnemer heeft bij de Euromillions trekking van 6 december 2022 ruim 142 miljoen euro gewonnen. Een bijna record voor een Belgsiche loterij speler. De vijf juiste cijfers en twee sterren onthullen een winnaar met een bedrag van 142.897.164 euro.

Winnende euromillions cijfers

De winnaar van de EuroMillions van dinsdag combineerde de nummers 12, 20, 25, 26 en de sterren 8 en 12. Door deze combinatie steeg zijn of haar inzetpoel met ruim 142 miljoen euro. Toch is dat niet de grootste loterijwinst van ons land. In 2016 verzilverde iemand dankzij een gelukkige kaartverkoop 168 miljoen euro.

Iemand uit de regio Tienen had in 2017 ruim 100 miljoen euro op zijn rekening staan. Een Belg won het jaar daarop ruim 153 miljoen euro.

230 miljoen jackpot

De grootste jackpot in de Euromillions-loterij is 230 miljoen euro; niemand heeft ooit meer gewonnen dan dat. Een Belg eindigde correct het 1e niveau met één ster en vijf cijfers. Ze kreeg 4,4 miljoen euro voor haar overwinning, die werd toegekend aan een Brit.

Naar de winkel gaan met een kaartje garandeert een winnend geluid en een wijzend sterretje op het scherm. Vervolgens bevestigt de eigenaar van de kiosk de geplande afspraak van de winnaar bij zijn bank zonder te weten dat deze al is beslist. Noch hij, noch de winnaar weet hoeveel geld er is gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *