Ga naar de inhoud
Home » Nationale Loterij België adverteert niet bij WK in Qatar

Nationale Loterij België adverteert niet bij WK in Qatar

De Nationale Loterij adverteert niet met het feit dat ze geen WK-weddenschappen promoten. Sinds het begin heeft het WK in Qatar de beste kansen gehad voor alle deelnemers.

Staatsminister van Financiën Vincent Van Peteghem (lid van CD&V) vindt dat zijn beleid gokverslaving moet tegengaan en spelersbescherming als hoekstenen moet behouden. Van Peteghem zegt geen reclame te willen in geschreven of audiovisuele mediaformaten, zoals hij via een federaal bericht heeft gecommuniceerd.

Geen promotie tegen gokverslaving

Een voortrekkersrol is er een die nog niet gespeeld is. De minister meent dat de Nationale Loterij een sleutelrol vervult bij het bevorderen van de preventie en bescherming van kansspelverslaving. Hij stelt het volgende: “Tijdens een WK-voetbalwedstrijd moeten deelnemers en toeschouwers in de eerste plaats betrokken zijn bij de sport. Bovendien mag er geen reclame voor sportweddenschappen verschijnen in geschreven of televisiemedia.”

Het Wereldkampioenschap trekt atleten van over de hele wereld.
Veel sportgokkers die voor het eerst op sport gokken, beschouwen het WK voetbal 2018 als hun toegangspoort tot de gokwereld. Latere wereldkampioenschappen, zoals het wereldkampioenschap voetbal, trekken veel nieuwe gokkers aan. De Nationale Loterij wil voorkomen dat er nieuwe spelers worden gegenereerd vanwege hun reclame tijdens het WK. Dit komt omdat reclame voor gokken veel nieuwe spelers stimuleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *