Ga naar de inhoud
Home » De Spaanse EL Gordo trekkin van 2022 met een prijzengeld van 2,4 miljard

De Spaanse EL Gordo trekkin van 2022 met een prijzengeld van 2,4 miljard

  • door

De Spanjaarden zijn deze dagen bezig met de El Gordo Christmas-jackpot van € 2,4 miljard. De loting begint op 22 december om 9.00 uur in het Teatro Real in Madrid. Wie een stukje wil van dit oogstrelende bedrag, moet er iets aan doen: een lot kost zo’n 200 euro.

Traditie trekking El Gordo

De leerlingen van San Ildefonso Boarding School zullen de uitslag van de trekking nog eens zingen. In totaal ligt er 2,5 miljard euro te wachten om verdeeld te worden onder de deelnemers. De trekking duurt vier uur, omdat er veel bijbehorende prijzen zijn. De hoofdprijs voor El Gordo (de dikke man) is € 4 miljoen. Met de komst van Kerstmis luidt het ook een van de meest verwachte dagen in: de trekking van de kerstloterij in 2022. Dit beroemde loterijevenement wordt elk jaar steeds populairder en veel burgers kijken er naar uit.

El Gord altijd op 22 december

El Gordo is een jaarlijks terugkerend evenement in Spanje. Zelfs degenen die niet geïnteresseerd zijn in gokken, kopen loten. De meeste loterijen worden in Spanje verkocht, maar buitenlanders doen steeds vaker online mee. Miljoenen kijkers volgen de loting op televisie. Op 22 december zit iedereen thuis, in de kroeg of op het werk aan de tv gekluisterd om naar de beroemde kerstloterij “El Gordo” te kijken. Dit jaar wordt er 2,52 miljard euro (2,5 miljard) uitgereikt, met als hoofdprijs “El Gordo” 4 miljoen euro per reeks, de tweede prijs 1,25 miljoen euro, de derde prijs 500.000 euro en de vierde prijs 200.000 euro .

Geschiedenis El Gordo

De loterij heeft een lange geschiedenis. De eerste El Gordo-trekking vond plaats in 1812. De Spaanse regering organiseerde toen een loterij om geld in te zamelen voor soldaten die vochten tegen het leger van Napoleon. Dit jaar is alweer de 209e trekking. De loterij wordt beschouwd als de oudste en grootste loterij ter wereld op basis van het totale aantal gespeelde weddenschappen. Het individuele prijzengeld is echter niet zo hoog als bij andere loterijen, maar het aantal winnaars is hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *